Sunday, May 24, 2015

Plemstvo Wilson u Valpovu

Još jedno druženje s Draženom Prćićem

VALPOVO Sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici predstavljen roman Plemstvo Wilson, subotičkog autora Dražena Prćića.
Pokazalo se da u Valpovu postoji čitalačka publika subotičkog književnog kruga, što je nemala zasluga Zdenka Samaržije, koji već desetak godina dovodi u Valpovo i okolne gradove pisce, pjesnike, klerike te kulturne i javne djelatnike, ali i prvake hrvatske zajednice u Vojvodini.
Dražen Prćić je rođen 1. studenoga 1967. godine u Subotici. Diplomirani pravnik (Pravni fakultet u Osijeku). Urednik sporta i zabave u 'Hrvatskoj riječi', jedinom hrvatskom tjedniku u Srbiji. Novinar National Geographica. Autor 14 romana od kojih su neki prevedeni na engleski, mađarski i talijanski jezik. Djela: Moja klinka i ja (omladinski), Završni udarac (thriller), Film (ljubavni), Uzmi sve (klasičan), Tajna provincije (akcijsko-avanturistički), Kolos (klasičan), Wild Card (sportski), Lijepe stvari (humoristički), D (odgojni), Come & Back (sportski), Priča o fotografiji (publicistički), Dogovoreni brak (ljubavni), Plemstvo Wilson (suvremeni). U dosadašnjoj spisateljskoj karijeri (od 1992. godine) održao više od 50 raznovrsnih promocija svojih knjiga u zemlji i inozemstvu.





-Po treći puta smo imali čast razgovarati s Draženom Prćićem, književnikom i novinarom, ovaj puta povodom njegovog romana Plemstvo Wilson. Premda u romanu autor problematizira socijalna pitanja, pitanja siromaštva u našoj regiji te društvene razlike u drugim kulturnim sredinama, što do sada nije bila spisateljska praksa, Prćić je stilom pisanja ostao vjeran publici. Dražen Prćić iznova nije razočarao - dapače čitatelji njegovog romana poželjet će zaviriti i u ostale Prćićeve romane kojih ne nedostaje - opus ovog subotičkog autora za sada ima čak 14 romana, rekao je Zdenko Samaržija nakon najnovijeg književnog susreta u Gradskoj knjižnici i čitaonici Valpovo.
Po prvi se puta u ulozi moderatorice susreta predstavila Sandra Miljački Andrić koja je uz Domagoja Farkaša i već spomenutog Zdenka Samaržije na zanimljiv način predstavila autora i publiku vodila kroz susret i druženje. Autoru i posjetiteljima obratila se i zamjenica gradonačelnika Pavica Majdenić, izrazila zadovoljstvo što je ovaj subotički autor u Valpovu pronašao krug štovatelja i pozvala ga da i svoj sljedeći roman osobno predstavi u istom prostoru.

No comments:

Post a Comment